Sukaneka PASTI Miri Meriah

gambar_finalEvent: Bekenu, 5hb Julai 2009 – Alhamdulillah PASTI Miri telah berjaya menganjurkan Sukaneka Tahunan PASTI kali Pertama. Sukaneka PASTI ini diadakan sebagai alternatif kepada Hari Sukan PASTI yang belum dapat diadakan tahun ini. Sukaneka Tahunan PASTI kali pertama ini telah diadakana di Pantai Bungai, Bekenu.

Objektif utama penganjuran sukaneka seumpama ini adalah bagi mengeratkan hubungan silaturahim antara pelajar PASTI, ibubapa dan pengurusan PASTI Miri. Di samping itu penganjuran sukaneka ini juga bertujuan untuk menambahkan minat anak-anak untuk terus menuntut ilmu di PASTI dan merangsang minda kritis serta kreatif anak-anak PASTI.

Hampir semua iaitu seramai 12 orang daripada 15 orang pelajar PASTI Al-Munwwarah Miri telah mengambil bahagian di dalam sukaneka ini. Turut mengambil bahagian di dalam sukaneka ini ialah ibubapa pelajar PASTI Al-Munawwarah Miri.

zaidin“Akh Dzaidin mengetuai senaman ringan”

Sukaneka dimulakan dengan nyanyian lagu PASTI yang turut dibimbing oleh guru PASTI sendiri. Sedikit senaman ringan turut dilakuakan yang diketuai oleh Akh Dzaidin merangkap bendehari PASTI Miri. Sukaneka ini terbahagi kepada dua kategori utama iaitu kategori pelajar PASTI dan kategori keluarga.

campak belon 1

“Antara acara yang diadakan”

Bagi kategori pelajar PASTI tiga kumpulan telah mengambil bahagian yang terdiri daripada 4 orang pelajar setiap kumpulan dan telah dimenangi oleh kumpulan 2. Sementara untuk kategori keluarga pula dimenangi oleh keluarga En. Adhan iaitu keluarga kepada adik Razig.

hadiah jaz“Penyampaiana hadiah oleh Pengerusi PASTI Miri”

Selepas selesai akiviti sukaneka, semua hadirin yang terlibat telah menjamu selera. Menu yang menjadi pilihan ialah ikan panggang, ayam panggang, gulai sayur dan ulam. Bacaan doa makan pula telah diketuai oleh salah seorang pelajar PASTI Al-Munawwarah.

raziq_doa

“Bacaan doa makan oleh pelajar PASTI”

Penganjuran sukaneka telah mencapai objektif yang telah disasarkan di samping sebagai salah satu cara untuk mempromosikan PASTI kepada masyarakat umum. Moga-moga usaha kita diberkati oleh ALLAH S.W.T.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s