Hari Terbuka PASTI Al-Munawwarah

tetamu 1Event: Miri, 11hb April 2009 – Alhamdulillah PASTI Al-Munawwarah, Miri telah berjaya mengadakan program “Rumah Terbuka PASTI” yang pertama. Program yang julun-julung kali diadakan ini bertujuan untuk merapatkan hubungan silaturrahim di antara PASTI dan jiran-jiran PASTI disamping meningkatkan hubungan yang baik di antara AJK PASTI bersama dengan ibubapa PASTI.

Program bermula pada pukul 3 petang dan berakhir pada pukul 5 petang. Kehadiran tetamu amat memberangsangkan. Ramai sahabat-sahabat serta ibubapa PASTI yang hadir. Walaupun hanya 5 orang jiran yang hadir tetapi ini menunjukkan ada ruang dan peluang untuk kita terus meningkatkan usaha dakwah kita lebih jauh melangkaui batasan bangsa dan agama.

arif n cina

Program yang diadakan ini juga menjadi satu menefestasi kepada peranan PAS sebagai sebuah Harakah Islamiyyah/Organisasi Dakwah dan bukan semata-mata berorientasikan siasah/politik semata-mata.

InsyaALLAH pihak pengurusan PASTI Al-Munawwarah akan terus memainkan peranan kami sebagai ejen dakwah di dalam masyarakat selain peranan utama kami bagi melahirkan generasi Malaysia yang hebat untuk masa hadapan Malaysia yang lebih sempurna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s